Spalna vreča – zakaj razmisliti pred nakupom?

Pri nakupu spalne vreče pogosto nismo dovolj učinkoviti. Obstajajo splane vreče, prilagojene za ralične temperature in namene, zato dober razmislek pred nakupom nikakor ne bo odveč. Kakšne so razlike in na kaj morate biti najbolj pozorni pa si preberite v naslednjih nekaj odstavkih.

 

  • Temperatura
    Pri nakupu spalne vreče morate že vnaprej vedeti v katerem letnem času in približnih temperaturah boste spalno vrečo največkrat uporabljali. Na trgu je mnogo spalnih vreč, ki so primerne za spanje v poletnih mesecih in tudi veliko takšnih, ki so življenjskega pomena pri spanju v temperaturah pod lediščem.
  • Material
    Spalne vreče se razlikujejo tudi glede na material. Pomemben je zunanji sloj, še bolj pa notranje polnilo – predvsem če ste na katero od uporabljenih snovi morda alergični. Notranje polnilo lahko sestoji iz različnih puhov, kot je gosji puh, ki na splošno velja za enega toplejših materialov, lahko pa so iz drugih, sintetičnih polnil, ki ponavadi niso tako topla.
  • Oblika in uporabnost
    Spalne vreče se ločijo tudi glede na obliko in s tem uporabnost. Na tržišču boste lahko našli spalne vreče, ki so sestavljene v celoti kot kombinezon, zelo popularne so “mumijaste” spalne vreče, ki so, kot že samo ime pove, v obliki mumije. Čedalje bolj so popularne tudi spalne vreče, ki jih lahko ob odprtju zadrge uporabljamo kot odejo, pritegnile so predvsem zaradi svoje uporabnosti.

 

Upamo, da vam bodo te nasveti v pomoč pri odločanju glede izbire ustrezne spalne vreče.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *