Potovanje z avtodomom – kamp oprema!

Potovanja in kampiranja z avtodomom so iz leta v leto čedalje bolj privlačna za vedno večjo množico ljudi, ki se do sedaj še niso posluževali kampiranja bodisi v šotorih ali kamp prikolicah. Počitnikovanje z avtodomom je lahko zelo zabavno in zanimivo, saj je možnosti kampiranja na različnih mestih zelo veliko, hkrati pa je tudi dovolj ugodno, da ni velike razlike v ceni kampiranja, v primerjavi s kampiranjem s prikolico. Vseeno pa se kamp prikolice kar precej razlikujejo od avtodomov. Razlika v kamp opremi, ki jo potrebujemo je lahko kar velika. V nadaljevanju vam bom predstavil nekaj nasvetov glede uporabne kamp opreme za avtodome.

 

  • TENDE, DODATNI ŠOTORI, PAVILJONI
    Avtodomi v osnovi poleg prostora v notranjosti nimajo dodatnih tend ali šotorov, tako da je izredno pomembno, da za ta del nakupa poskrbimo sami. Na trgu obstaja veliko različni izvlečnih tend za avtodomove, ki so sicer precej enostavne in hitre za uporabo, vendar so cenovno manj dostopne za večjo množico lastnikov. Druge tende so podobne kot baldahini pri kamp prikolicah le, da nimajo stranic in sprednjih sten. Slaba stran tovrstnih tend je njihova postavitev, ki nam vzame več časa kot izvlečna tenda. Nekateri lastniki avtodomov pa se poslužujejo tudi uporabi paviljonov, predvsem tistih hitro postavljivih, ki so postavljani v manj kot eni minuti. Pred nakupom tende, dodatnega šotora ali paviljona je potrebno tehtno premisliti kaj potrebujemo in koliko časa ter denarja smo pripravljati investirati. 
  • KAMP STOLI IN MIZE
    Poleg strehe nad glavo je potrebno premisliti tudi o nakupu kamp stolov in mize, ki jih bomo vsekakor veliko uporabljali. Pred nakupom temeljito razmislite glede velikosti mize, njene kompaktnosti in načinu zlaganja. V avtodomu namreč ni veliko prostora in je zato potreben razmislek o vsakem posameznem kosu opreme. Načrtovanje ne bo odveč tudi pri nakupu stolov – preverite velikost zloženih stolov. 

 

 

 

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *