Jesen je čas pospravljanja in čiščenja kamp opreme

Lepi jesenski dnevi so kot nalašč, da se lotimo pospravljanja in čiščenja šotorov, predprostorov in ostale kamp opreme. Pri tem opravilu tudi pogledamo kaj je potrebno popraviti ter kaj kupiti novega za naslednjo sezono. Nekaj nasvetov za čiščenje predprostorov boste našli tudi v tem članku.

Predprostor očistimo z vodo, trdovratnejše madeže odstranjujemo s čistilom za šotore. Poseben problem je drevesna smola. Najbolje je na to paziti že pri postavljanju in šotor zaščititi na mestih kjer kaplja smola. Sama smola ne škoduje šotoru, škodujejo pa lahko preagresivna čistila. Ena od rešitev je, da smolo v grobem odstranimo s trdim predmetom, ostalo pustimo in ko se smola posušijo z mehko krtačo odstranimo.

Po PVC delih lahko manjše madeže smole odstranimo z jedilnim oljem katerega smo nakapljali na mehko krpo. Tega ne delajmo na bombažnih in sintetičnih tkaninah, ker nam bo ostal masten madež. V zadnjem času pa se dobijo tudi čistila za odstranjevanje smole iz baldehinov.

Nikoli pa ne uporabimo vroče vode, belila, pralnega praška ali gela ter odstranjevalcev madežev. Pri čiščenju ne pozabimo očistiti tudi zadrge, palice in kline. Opran šotor posušimo v senci, pregledamo morebitne poškodbe in po potrebi zapeljemo do servisa.

Servis lahko opravite pri podjetju CAMP-ING, ki na trgu deluje že dalj časa. Kontaktirate jih lahko na 01 721 45 88 ali preko elektronskega naslova info@camp-ing.si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *