Prehranjevanje na kampiranju

Ali načrtujete kaj boste kuhali na kampiranju preden se odpravite v vaš kamping prostor, ki ste si ga izbrali? Pomembno je da skrbno izberete kakšne obroke boste imeli in kaj boste jedli, saj je potrebno da s seboj vzamete zadostno število skrbno izbranih živil. S seboj vzemite samo pribor, ki ga rabite in vse ostale potrebne potrebščine. Torej da se izognete nepotrebnim skrbem kaj boste jedli in če imate dovolj hrane s seboj. Tukaj je nekaj nasvetov in idej.

Načrtujte obroke
Na primer, če ste se odločili za daljše kampiranje si skrbno preračunajte kakšno količino hrano boste vzeli s seboj in pripravite si jedilnik, da bodo obroki dobro pripravljeni in okusni.

Vzemite s seboj enostavna živila
Naj bodo vsa živila enostavna za shranjevanje ter obroki naj bodo enostavni za pripravo in čiščenje, saj čas na kampiranju ni namenjen kuhanju in čiščenju. Čas izkoristite hitro in učinkovito za rekreacijo in uživanje v naravi !

Oprema in pripomočki za kuhanje
Preverite, da boste s seboj vzeli vse potrebno za kuhanje in pripravo hrane. Zelo priljubljen način priprave hrane na kampiranju je peka na žaru oziroma peka na taborskem ognju, tako da s seboj vsekakor vzemite tudi vse potrebne začimbe brez katerih hrana ne bi bila dovolj okusna.

Poizkušajte z novimi živili, vedno vzemite dovolj hrane in predvsem s seboj imejte živila, ki ne bodo zavzela veliko prostora. Priporočamo predvsem uporaba živil in priprava jedi kot so:

  • Rižota z Jurčki
  • Pečen krompir
  • Mesni narezki, paštete, hrenovke
  • Testenine s tuno
  • Vložene gobice, kumarice, paprika, ostala zelenjava
  • Meso za žar – pleskavice, klobasice, pečene hrenovke
  • in podobne jedi…

Naj bodo vaši obroki okusni, ampak enostavni za pripravo in čiščenje tako da bo vsak imel veliko časa še za ostale aktivnosti na kampiranju.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *