Je že prepozno za kampiranje?

Z pričetkom šole ter faksov se sezona kampiranja zaključi za večino ljudi. Šotori, spalne vreče in ostala kamp oprema je očiščena, pregledana in shranjena v garaži ali v kakšnem drugem prostoru. Toda ali je dejansko konec kamping sezone? Vse več ljudi, ki se ne prestraši ob kakšnem nalivu in hladnejšem vremenu se odloča za pozno kampiranje, torej jesensko kampiranje.

Največjo prednost jesenskega kampiranja boste opazili takoj ob prihodu na vaš izbran prostor za kampiranje. Če ste v poletnih mesecih jezni predvsem na nočni hrup, ki ga povzročajo študentje s svojim popivanjem ter žuranjem, je potem jesensko kampiranje idealno za vas. V septembru ter oktobru je namreč kampiranje idealno za vse, ki imate radi tišino ter vas ne motijo hladnejše temperature in občasno deževje.

V tem času vas ne bodo motili tudi komarji ter drugi insekti, ki so prav nadležni v poletnih mesecih. Čeprav ima jesensko kampiranje kar nekaj prednosti pa se mnogi ne odločijo zanj prav zaradi temperatur, ki so precej nižje kot v poletnem času. Zato ne pozabite kupiti dodatne odeje ali spalne vreče, ki je dovolj topla za hladne večere v mesecu oktobru oziroma septembru.

Poleg vsega pa je kampiranje v jesenskem času precej ugodneje. Povpraševanje kot tudi cene z koncem poletja upadejo, zato je to še en dejavnik več da morate preizkusiti jesensko kampiranje.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *