Nasveti za odlično počutje med kampiranjem v naravi

Veliko je ljudi, ki jih kampiranje v naravi ne zanima. Ponavadi je to posledica neprijetnih izkušenj ali pa stvari, ki so jih slišali npr. o slabi hrani, insektih in podobno. Mi pa vseeno mislimo, da je to lahko neka nova, čudovita izkušnja in zato smo vam pripravili nekaj nasvetov, s katerimi je kampiranje lahko še kako zabavno.

 

 • Hrana
  Kampiranje v naravi zna biti precej mučno, če s seboj vzamete premalo hrane ali jo celo pozabite. Sredi gozda, brez trgovin in bližine drugih ljudi je težko najti hrano ali si jo sposoditi, zato le skrbno premislite katero in koliko hrane boste vzeli s seboj v naravo.
 • Oblačila
  Mogoče boste pomislili, da za kampiranje v naravi ni pomembno, kako smo oblečeni. Toda, potrebno je dobro premisliti katera oblačila bomo vzeli s seboj, saj moramo preveriti vremensko napoved, vzeti oblačila, ki se zložijo na majhno ter oblačila, ki se ne umažejo prav hitro.
 • Izbira prostora za kampiranje
  Pri iskanju dobrega prostora za kampiranje v naravi ne pozabite izbrati čistega okolja, ki je blizu potoka ali reke, saj vam bo to zelo olajšalo oskrbo z vodo. Izberite tudi prostor, kjer so v bližini peš poti ali kakšna zanimivost, da boste lahko svoje kampiranje tudi popestrili.
 • Insekti
  Verjetno prvi razlog zakaj ljudem ni preveč do kampiranja v naravi. Insekti so res lahko nadležni, toda s pravimi sredstvi, nekaj naravnimi pastmi in dobrim šotorom so te skrbi odveč.

 

Torej pravilno načrtovano počitnikovanje v naravi je lahko zelo zanimiva izkušnja, ki bi jo vsekakor morali preizkusiti, se strinjate?

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *