Enostavni recepti za okusne jedi med kampiranjem

Kampiranje je namenjeno predvsem zabavi zunaj, na prostem, v krogu družine ali prijateljev. In predvsem tisti, ki ne marate kuhati, si ne želite pokvariti zabave z dolgotrajno pripravo hrane. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj kratkih, povsem enostavnih receptov za okusne in hitre jedi za celotno družino.

Vnaprej se pripravite in vzemite s seboj hrano, ki jo imate vi, predvem pa otroci, radi.

Za zajtrk pripravite nekaj podobnega, kot bi pripravili doma, npr. kosmiče in pa palačinke ali jajca. Med tem, ko otroci jedo kosmiče, si lahko skuhate kavo – ni ga lepšega, kot vonj po kavi, v svežini jutra na prostem. Nato lahko pripravimo jajca s slanino ali pa palačinke (ne pozabite na namaz za palačnike, kakršnega imate radi).

Za kosilo imate veliko možnosti, odvisno pa je od aktivnosti, ki jih boste čez dan počeli. Če boste kasneje odšli na gorski pohod, spakirajte sendviče, sadje in vodo. Če greste plavati, na plažo, si spakirajte kot za na piknik – vzemite še hladilno torbo. Lahko naredite tudi hot-doge. Ne zadajte pa si preveč dela – tudi vi ste na dopustu, uživajte!

Ponavadi se zvečer pripravi tisti pravi obrok, ko se malo bolj shladi in se vsi spet zberete skupaj. Najpogostejši obroki v kampu so žar, kjer lahko spečete meso ali ribe, poleg pa lahko postrežete tudi nekaj krompirja in zelenjave. V kolikor imate to možnost, zavijte nekaj krompirja ali koruze v folijo in jih dajte na ogenj.

 

Nekaj priročnih receptov:

 

#1 Piščanec v 1 posodi

  • vzemite 4-6 velikih kosov mesa brez kosti, kože  – piščančje prsi

  • prelijte z kocko jušne osnove (zmešano z vodo)

  • razrežite velike koste krompirja, korenja, zelene, čebule

  • dodajte sol, poper, ostale začimbe, ki so vam všeč

  • pustite, da se kuha, dokler krompir ni mehak

Ko bo začelo dišati tako, da bo še kakšen sosed hotel na večerjo, ponudite jed.

 

#2 Čebulni švicarski zrezek v lončeni posodi

– 1 kg mesa (debel kos)

– žlička in pol soli

– četrt žličke popra

– mešanice za čebulno juho

– 2 pločevinki mletega paradižnika

Razrežite zrezek na kocke, začinite in postavite v velik lonec ali lončeno posodo. Posujte z čebulno juho (iz vrečke) in prelijte s paradižnikovo omako. Pokito kuhajte nad zmernim ognjem 2-3 ure oz. dokler meso ni kuhano in mehko. Skuhajte še nekaj riža za zraven in ste pripravljeni.

 

#3 Pečen gorčični piščanec z medom

– 1kg piščanca brez kosti

– 2 žlici medu

– 2 žlici gorčice

– 2 žlici zmehčane margarine

– 1 list bazilike

– pol žličke česna v prahu

Vnaprej ogrejte žar. Postavite meso na žar in zmešajte vse ostale sestavine. Na vsakih nekaj minut (3-4min) med pečenjem polivajte meso s pripravljeno omako.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *