Napihljiva ali samonapihljiva blazina?

Dober spanec je najpomembnejši element uspešnega in zadovoljnega kampiranja. Če dobro spite, je cel dan lepši in bolj energičen. Za dober spanec je pomembno, da vam je dovolj toplo, da imate udoben vzglavnik in najpomembnejše dobra spalna površina, kjer se boste spoičili in si nabrali novih moči po napornem dnevu. Torej, kaj je najboljše? Napihljivo postelja ali samonapihljiva blazina? Za vas smo pripravili nekaj kratkih nasvetov za lažjo izbiro.

 

Napihljiva blazina

Je eden izmed najbolj osnovnih delov kamp opreme. Prodaja se že vrsto let in med tem ko nekateri prisegajo na njo, imajo drugi nekaj pomislekov, kot so:
 

  • čas, ki se ga porabi za napihovanje, tiste, ki uporabljajo električne zračne tlačilke pa moti zvok pri napihovanju
  • Napihljive blazine so po večini hladne in to moti predvsem tiste, ki potrebujejo za spanec bolj toplo temperaturo
  • Spuščanje zraka, še tako kakovostne napihljive blazine vedno vsaj malo spuščajo, kar je moteče.

 

Po drugi strani pa imajo napihljive blazine tudi veliko prednosti, kot je na primer majhen prostor za shranjevanju, ugodna cena, na voljo so praktično v vsakem supermarketu in podobno.

 

Samonapihljiva blazina

Odlično! Samonapihljiva – samo odvijete vijak, jo razpotegnete in se sama napihne. Razpon in obseg blazin je odvisen od cene in znamke samonapihljivih blazin. Mnogi, ki še niso preizkusili samonapihljivih blazin, imajo največ pomislekov glede:

  • Samonaphljive blazine so tanke in mnoge skrbi, da ne bodo udobno spali – ampak se pošteno motijo saj je spanje na takšnih blazinah zares udobno.
  • Cena tovrstnih blazin je precej višja od napihljivih blazin, ki smo jih predstavili na začetku članka
  • Velikost zloženih je večja kot pri napihljivih blazinah, zato za nekatere uporabnike niso primerne. Za primer vzemimo kolesarje, ki kampirajo in potrebujejo na svoji poti resnično vse zloženo na majhno.

 

Torej, kakšno blazino boste izbrali, je povsem v vaših rokah, bi pa iz naših izkušenj ter izkušenj naših prijateljev mnogo bolj priporočali spanje na samonapihljivih blazinah. Le-te so namreč veliko bolj udobne, ne povzročajo preglavic pri spuščanju in tudi nakup električne zračne tlačilke ni potreben. Pa lahko noč.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *