Kakšen šotor izbrati?

Šotorov je veliko in izbire prav tako. Šotor lahko izbiramo glede na velikost, obliko, namembnost ali material, torej je moč kupiti alpinistični šotor, večsobni šotor ali samo majhen šotor za otroško kampiranje. Izbire in možnosti je res veliko, zato je pomembno da izberete pravi šotor za vas in vašo družino.

Pri nakupu šotora morate paziti predvsem, da kupite šotor, ki bo zadovoljiv vašim potrebam in ga boste lahko uporabljali za vse vaše aktivnosti na kampiranju. Mnogo ljudi se odloči za napačen šotor in kmalu ugotovijo, da so kupili ali prevelik, premajhen, preveč ovalen ali morda šotor, ki je namenjen za povsem druge stvari kot ga uporabljajo sami. Zato smo vam na kratko pripravili, na kaj morate paziti pri odločanju nakupa šotora.

  • Prostor in velikost šotora – izberite takšen šotor, ki bo dovolj velik in prostoren za vas in vašo družino, da boste lahko udobno spali ter preživljali vaš čas v šotoru. Če si lahko se zapeljite v trgovino z razstavljenimi šotori, da si boste ogledali velikost razstavljenega oziroma postavljenega šotora.
  • Lastnosti šotorja – preglejte, da vaš šotor vsebuje vse kar boste rabili na vašem kampiranju. Preglejte število oken, zadrg ter predvsem razdelitev prostora.
  • Material – zelo pomembna lastnost šotora je tudi njegova sestava ali preprosto povedano iz kakšnega materiala je sestavljen. Preglejte predvsem, da je narejen iz materiala, ki ne prepušča dežja in ne vpija preveč svetlobe oziroma da vam v šotoru nebo preveč vroče v poletnih dneh.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *