Dodatna oprema pri kampiranju z kamp prikolico

Ste vedeli, da je zakonsko obvezno imeti nameščena dodatna ogledala pri vleki prikolice? Imate težave pri zunanjemu čiščenju prikolice? V tem prispevku bomo predstavili nekaj uporabne dodatne opreme za vse tiste, ki kampirajo z kamp prikolico.

Adapterji
Če ste pričetniki kampiranja z prikolico vas bo ta del prispevka gotovo najbolj zanimal. Namreč mnogi začetniki niso pozorni na električne priključke, ki jih ima kamp prikolica in ne vedo, kakšne vtičnice so v kamp električnih omaricah. V električnih omaricah se nahajajo CEE vtičnice, na prikolici pa CEE vtiči. V kasnejših prispevkih bomo o tej temi bolj podrobno pisali.

Teleskopska krtača
Imate težave pri zunanjemu čiščenju prikolice? Potem je teleskopska krtača pravšnja rešitev za vas. Z nastavljivo palico (140 – 240 cm) boste lahko dosegli prav vsak del vaše prikolice. Vsekakor nujna oprema, če želite poskrbeti za čistočo vaše prikolice.

Stopnice
Dodatne stopnice za kamp prikolico so seveda obvezna dodatna oprema. S cenovno ugodnimi stopnicami ali stopnico bo lažje vstopati v prikolic iz predprostora. Na trgu prevladujejo stopnice iz močne čvrste plastike in železa.

Ogledala
Ste vedeli, da je zakonsko obvezno imeti nameščena dodatna ogledala pri vleki prikolice v primeru da, je prikolica širša od vlečnega vozila? Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1) določa v svojem 90. členu prav to obveznost. Več o tem si preberite v našem prispevku Dodatna ogledala pri vleki počitniških prikolic.

Zavese
Zasebnost je pomembna za vsakega človeka. Zato so zavese odlična rešitev za več zasebnosti v prikolici. Enostavna namestitev in moderen izgled sta le eni izmed dodatnih prednosti.

Prevleka za kolesa
Na kampiranje vedno peljete tudi kolesa za vso družino? Jih imate zaščitena? Če temu ni tako, vam priporočamo nakup prevleke za kolesa z opozorilnim znakom. Kvalitetni materiali bodo zaščitili vaša kolesa na potovanju do vaše destinacije.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *