Pravilno shranjevanje predprostora

Večinoma kampisti v jesenskem času poderejo predprostore, pripravijo kamp prikolico na zimovanje in odpeljejo predprostor na čiščenje in servis.

Ko je predprostor dobro očiščen in so na njem izvedena vsa potrebna popravila, ga je potrebno tudi pravilno shraniti. Prostor, kjer boste predprostor shranili naj bo ogrevan, suh in dovolj velik, da boste vanj lahko zložili dele predprostora, streho predprostora ter jekleno ogrodje.

Na kaj je potrebno še posebej paziti?

Smola na strehi predprostora
V primeru, da imate na strehi ostanke smole je potrebno te dele posebej zaščititi. Priporočam vam, da na streho namestite časopisni papir ter jo zložite tako, da bo med dvema slojema strehe vedno časopisni papir. Tako boste preprečili lepljenje in širjenje smole na ostalih predelih.

Okno in folije
Pri shranjevanju bodite še posebej previdni pri foliji na oknih predprostora. Folija je namreč zelo občutljiva na nizke temperature, zato poskrbite da med shranjevanjem predprostora temperatura ne pade pod 10 stopinj in da je prostor kjer boste predprostor shranili ogrevan.
Folijo lahko med shranjevanjem obložite s časopisnim papirjem, ki bo preprečil, da bi se posamezne folije lepile med seboj ali povzročitev morebitnih poškodb.
Palice
Pri shranjevanju jeklenega ogrodja vedno poskrbite, da so vse palice med seboj ločene. Torej, palice, ki so med postavitvijo sestavljene, pred shranjevanjem razstavite. Tako se boste izognili rjavenju.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *