3 nasveti za enostavno pomivanje posode na kampiranju

Verjetno ni živega bitja na svetu, ki uživa v pomivanju posode doma, kaj šele na kampiranju. Naj vam pokažem 3 enostavne nasvete, kako hitreje in preprosteje pospraviti in pomiti posodo po končani večerji oziroma kosilu.

Velika večina kampov ima tekočo vodo, stranišča, tuš in prostor za odlaganje bioloških odpadkov. Nekateri imajo še posebej pomivalno korito prav za pomivanje posode po končanem kuhanju. Ampak te so redki. Tako, da predvidevamo, da boste obiskali kampe, ki imajo tekočo vodo, tuš in prostor za odlaganje smeti.

Ni važno kje kuhate ali na žaru, štedilniku ali celo odprtem ognju je nasvet številka ena (najboljši nasvet), da med kuhanjem skuhate še veliko posodo vode. Zakaj? Da boste imeli vročo vodo, za pomivanje posode po končanem obroku – maščoba in umazanija se znatno boljše zbrišeta z vročo vodo kot z hladno! Od prijaznega starejšega gospoda sem se pred leti naučil, da je za učinkovito pomivanje potrebno imeti tri posode:

  1. Posodo z vročo vodo in notri nekaj razgradljivega bio mila
  2. Posodo z vročo vodo
  3. Posodo z hladno vodo in profesionalnim čistilom za posode, ki uničuje bakterije

Seveda poleg tega tudi še vse osnovne stvari kot so: milo, krtača, papirnate brisače, brisače, rokavice in še ostale malenkosti.

Če kaj ne pojeste je najbolje kar hitro pospraviti v plastično vrečko in odvržti v primeren koš za smeti, ki se nahaja na posebnem prostoru za odlaganje smeti v kampu, tako da ne privabljate žuželk na svojo parcelo 😉 . Če ste slučajno v divjini in tega nimate, vam priporočam, da ostanke hrane zažgete na vročem ognju. NIKOLI, ne zakopljite ostankov v gozdu, saj bo to le privabilo živali, ki jih ne želite srečati.

3 nasveti za hitro pomivanje

  1. Pogrejte vodo na ognju vmes ko pripravljate obrok
  2. Naredite si posebni paket za čiščenje – v škatlo iz plastike zložite vse potrebne stvari za pomivanje in pospravljanje, ki sem jih opisal že zgoraj. Tako boste vedno imeli vse na enem mestu!
  3. Pospravite in pomijte posodo takoj, ko končate z jedjo. Nikakor ne pustite da se hrana zasuši v posodah. Pametno je tudi, da preden pričnete z pomivanjem, nalijete vodo v posodo in pustite nekaj časa, da hrana se hrana sama od sebe loči od posode.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *