Izbira družinskega šotora

Previdno pri izbiri družinskega šotora, saj vam bo le-ta služil kot dom, med počitnikovanjem bodisi v toplih ali mrzlih krajih. Pred izbiro se je potrebno posvetiti s celotno družino, ugotoviti pomembne aspekte, ki jih šotor mora imeti, hkrati pa tudi določiti kakšen strošek ste pripravljeni vložiti v nakup šotora. Zaradi te dokaj težke odločitve, smo vam na našem blogu pripravili nekaj nasvetov, ki jih preučite preden pričnete z iskanjem novega družinskega šotora. Pa začnimo!

 

Velikost šotora

Družinsko kampiranje vključuje več ljudi in še posebno otroci potrebujejo veliko prostora, da se bodo lahko, kljub dežju ali veliki vročini, varno igrali znotraj šotora. Ne glede na velikost pa ločimo šotore v tri kategorije:

 

  • Kupola/iglu šotori – narejeni za deževno vreme, so pa omejeni z razpoložljivim prostorom.
  • Tunelski šotori – zelo prostorni, vendar niso primerni za ekstremne vremenske razmere.
  • Paviljoni – paviljoni (šotori) so bolj namenjeni pokrivanju piknik prostora ali kot dodaten prostor zraven klasičnega prostora, kjer imamo lahko mizo ali kaj podobnega.

 

Montaža in ventilacija
Pri nakupu družinskega šotora morate razmisliti tudi o montaži. Kako le-ta poteka, koliko časa nam vzame in pa sama zahtevnost montaže. Enostavna in hitra montaža je izredno pomembna za lažje in bolj sproščeno družinsko kampiranje. Dobro zračenje je še en pomemben aspekt, ki ga morate upoštevati pred nakupom. Dobra ventilacija namreč prepreči nabiranje kondenza.

Kupite, glede na vaše potrebe
Cena družinskega šotora je zagotovo eden najpomembnejših faktorjev pri odločanju o nakupu. Najcenejše ni vedno najboljše. Mi vam priporočamo, da kupite glede na vaše potrebe – torej če boste kampirali le nekaj dni leto in še to ob morju, potem ni potrebno zapravljati ogromno denarja za družinski šotor.

Preverite dodatne prostore

Družinski šotori imajo velikokrat dodatne prostore kot so žepki z notranje strani ali kakšne mrežaste predalnike pri spalnici. Preverite kakšne in koliko dodatnih prostorov ima vaš šotor saj jih boste potrebovali za otroške igrače, dodatne brisače ali kaj podobnega.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *