Kampiranje ob smučiščih

Dočakali smo sneg in mraz, smučarska sezona je v polnem teku, vi pa še kar razmišljate o kampiranju ter prečudovitih dneh preživetih v predprostoru ali kamp prikolici?

Ste že slišali za zimsko kampiranje? Poteka ob smučiščih in je iz leta v leto bolj priljubljeno. Zimsko kampiranje vam omogoča dobro rekreacijo in prijetno preživete večere v kamp prikolicah, avtodomih. Se sliši zanimivo? Ampak katera smučišča v bližini imajo urejene zimske kamp prostore?

Slovenija

Kamp Koren je najstarejši kamp v dolini Soče, postavljen na mirni lokaciji na levem bregu, samo kratek sprehod oddaljen od Kobarida. V zimskem času vam nudi organizirane prevoze do bližnjih smučišč, ki so v okolici.

Avstrija

Zagotovo ena izmed držav, kjer je najbolj razvito zimsko kampiranje oziroma kampiranje ob smučiščih na visokih nadmorskih višinah. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj kampov, ki so blizu Slovenije in omogočajo zimsko kampiranje.

Camping Ramsbacher
Kampiranje v kampingu Ramsbacher je odlično, saj je le 5km oddaljeno od ogromnega smučišča Katschberg. V kampu organizirajo vsakodnevne brezplačne prevoze do smučišča, imajo notranji bazen v bližnji stavbi ter samo 200 metrov oddaljeno tekaško progo. Skratka kamp, kjer je zagotovo vredno izkusiti zimsko kampiranje.

Camping Mauterndorf
Še en zimski kamp, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od ogromnih smučišč. V neposredni bližini kampa se nahaja tudi manjše smučišče, s skupno 2,5km prog.
Kamp ima tudi posebne, ugodne smučarske pakete, kjer bosta dve osebi, za pet nočitev kampiranja z vključeno štiridnevno vozovnico odšteli  371€.

 

Ste že preizkusili zimsko kampiranje? Vam je bilo všeč? Poznate še kakšno odlično lokacijo? Sporočite nam vaše zanimive izkušnje, zapišite jih v komentar in jih delite z ostalimi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *