10x DA za kampiranje

Večerje je konec, otroci so v šotorih s svojimi knjigami in svetilkami. Sonce bo počasi zašlo in odrasli uživajo ob kozarcu vina. In takrat nas doleti: točno, zato imamo radi kampiranje!

Kampiranje ni samo pakiranje in razpakiranje, kuhanje in čiščenje ter planiranje in delo. Kampiranje je način življenja. Ves trud, ki ga vložimo v priprave za kampiranje, je na koncu poplačan. Ne verjamete? Preberite zakaj.

1. Biti zunaj na zraku vsak dan, cel dan je dobro za zdravje in um

Večina nas preživi veliko časa notri, zaprti med štirimi stenami in zato je popolnoma drugačen občutek če nekaj dni preživimo na prostem. Imamo občutek, kot da so se streha in zidovi odmaknili in lahko spet zadihamo, nič nas ne omejuje in duši. To je dobro za naše telo in duha. Občutek je neprecenljiv.

2. Nič ni boljšega, kot hrana, ki jo skuhamo in pojemo na prostem.

Pomislite, kako zabavni so pikniki ali žar na prostem? Kako okusna je tako pripravljena hrana? Med kampiranjem je ta občutek navzoč ves čas.

3. Zares se odmaknemo od mestnega vrveža in vseh težav.

Še tisti, ki so najbolj navdušeni nad uporabo mobilnih telefonov in ostalih elektronskih naprav, bodo sčasoma podlegli čaru narave in užitkov, ki jih omogoča kampiranje in opustili svoje pametne naprave. In ko naposled ne bodo več preverjali elektronskih sporočil, novosti na facebooku ali ostalih družbenih omrežjih, se bodo končno lahko popolnoma posvetili družini in prijateljem. Konec koncev lahko vsa sporočila in klici počakajo do ponedeljka, kdaj pa kdaj si vsak zasluži počitek.

4. Lahko ste popolnoma spontani med kampiranjem.

Popolno uživanje in sprostitev brez planiranja. Vse odločitve pridejo spontano, nikamor se vam ne mudi, nič ni nujno. Lahko se odpravite na sprehod ali pa samo uživate ob opazovanju vaših otrok pri igri.

5. Je priložnost da ustvarite lastno tradicijo.

Vse kar boste izkusili med kampiranjem in tudi novi običaji, ki jih boste ustvarili, se vam bodo za vedno vtisnili v spomin. Tudi vaši otroci si jih bodo zapomnili in predali naprej na svoje otroke in tako naprej. Tradicija pa bo ostala samo vaša.

6. Med kampiranjem so napake zabavne.

Razen če ne postaljate šotora ponoči, na neznanem mestu med vojno komarjev 🙂 Napake med kampiranjem so zabavne. Verjetno je razlog v tem, da se nam nič ne mudi in se nam zato morebitni zapleti ne zdijo tako hudi.

7. Otroci spoznavajo naravo.

Veliko lažje je pojasniti otrokom, zakaj je recikliranje potrebno, če imate pred seboj naravo, enako je z onesnaževanjem in odlaganjem odpadkov. In vse te nauke lahko prenesete tudi v ostale življenjske situacije.

8. Odrasli so lahko pionirji in avanturisti.

Lahko se preizkusite v številnih avanturah, ki vam jih bivanje na prostem omogoča.

9. Ponovno se povežete z bližnjimi.

10. Doživite nove izkušnje

Sedenje okoli taborniškega ognja obdani z ljudmi, ki jih imamo radi, to je izkušnja, ki jo moramo doživeti vsi, vsaj enkrat v življenju.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *