Zaščitite svojo parcelo z ograjami – vetrobrani

Vas moti, da vas sosedje v kampu vsakokrat gledajo medtem ko zajtrkujete? S tem ni popolnoma nič narobe saj ima vsak človek rad malo zasebnosti in prostora zase. Preprosta rešitev te težave je namestitev ograjic okoli vaše parcele. Ograjice oziroma vetrobrani kakor jih poimenujejo prodajalci kamp opreme se zelo razlikujejo med seboj. Različne velikosti, oblike, materiala ter tudi način postavljanja. V tem kratkem prispevku vam bom pokazali, kakšne so bistvene razlike med vetrobrani in kaj je pri nakupu potrebno paziti.

Izmerite si dolžino, ki jo potrebujete
Ograditev parcele s vetrobrani ni preveč težko opravilo, ampak vseeno morate v to vložiti nekaj truda. Pred nakupom izmerite obseg vaše parcele, ki jo želite ograditi saj bomo s tem pridobili dolžino vetrobranov, ki jo potrebujemo.

Tipične dolžine
Kot vse stvari pri kamp opremi imajo tudi vetrobrani nekakšne tipične dolžine, katerih se drži večina proizvajalcev in najbolj ustrezajo povpraševanju na trgu. Tako boste lahko opazili vetrobrane dolžin: 2.75m, 4m, 6m, 8m, 10m. Torej, če je obseg parcele, ki jo želite ograditi na primer 32m potem je najbolj smiselno kupiti štiri 8m ograjice.

Barve
Morda se čudite, zakaj omenjamo barve pri ograjicah saj je “logično”, da na trgu obstaja več različnih barv. Toda vseeno vas moramo opozoriti, da izberite barvno kombinacijo, ki ustreza barvi vašega predprostora. Popularne so predvsem ograjice v barvnih kombinacijah belo-modra, belo-zelena!

Material
Kot pri vseh stvareh je tudi pri vetrobranih pomemben material. Najbolj ugodne so ograjice iz polietilena, ki je manj kvaliteten, malenkost dražje pa so vetrobrani iz poliestra.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *