Kakšen prostor za kampiranje v naravi izbrati ?

Preden pričnete s kampiranjem je potrebno vedno narediti načrt kje in kako bomo kampirali. Pri pripravi za kampiranje je prva stvar, ki jo morate storiti izbrati primerno mesto za kampiranje. Prav tako je pomemben dejavnik pri pripravi na kampiranje, katera orodja in pripomočke boste rabili. Kampiranje bo zaradi dobre organiziranosti in priprav zabavno brez nepotrebnih problemov zaradi nepričakovanih okoliščin. Spodaj so nekateri osnovni nasveti, ki jih morate upoštevati pri iskanju najboljšega prostora za kampiranje.

Dostopnost do kraja

Prostor za kampiranje mora biti na območju, da lahko ljudje preprosto poiščete in jih v primeru kakršnekoli nesreče prosite za pomoč. Poskrbite tudi, da vam ne bo treba porabiti večino časa samo vožnji za prihod na Vaš izbran kamping prostor. V primeru, da vaš prostor za kampiranje ni dostopen z vozilom, se prepričajte, da peš pot ne bo preveč oddaljena od mesta kjer je dostop z vozilom.

Zanimiva okolica

Izberite kamping prostor, ki je zelo privlačen in dovolj zanimiv za vas. Imejte v mislih, da boste bivali v kampu samo nekaj ur, tako da se prepričajte, da je kamping prostor dovolj atraktiven za vas, tako da boste lahko svoj čas maksimalno izkoristili za svoje najljubše hobije. Kamping prostor mora biti idealen za rekreacijo, raziskovanje in sprostitev saj boste le tako uživali v svoji prvi kamping izkušnji.

Bližina vode

Če načrtujete kampiranje za več dni ali celo tednov, bo zelo nadležno in nepraktično, da boste s seboj vzeli velike zaloge svoje vode. Tako da bo bolje, če izberete prostor za kampiranje, ki je blizu zanesljivemu viru vode. Pitna voda v okolici vašega prostora za kampiranje mora biti vaša prioriteta pri iskanju idealnega kamping prostora. Prepričajte se tudi, da je voda čista in hitro dostopna.

Poleg vseh naštetih pomembnih dejavnikov, se za prvo kampiranje raje odločite za prostor, ki vam ga priporočajo že izkušeni kamperji saj bo tako za vas vaša prva izkušnja z kampiranjem zabavna in manj obremujoča.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *