Paviljoni, katerega izbrati?

Tudi vas moti sonce ob pitju popoldanske kavice? Tudi vi želite imeti kosilo na prostem brez motečih sončnih žarkov? Potem je ta članek kot napisan za vas. V nekaj odstavkih vam bomo opisali uporabo paviljona ter na kratko svetovali kakšen paviljon je primeren za vas.

Paviljoni ali kakor jih nekateri imenujejo “arafati” so idealna in cenovno ugodna rešitev za vaše težave z soncem. Omogočajo senco in zaščito pred dežjem, hkrati se še vedno počutimo kot bi bili popolnoma na prostem, saj v osnovi nimajo stranic. Obstaja ogromno različnih modelov paviljonov, ki se razlikujejo po obliki, velikosti (dimenzijah) in tudi sistemu po katerem se postavljajo. Tako so najbolj poznani klasični vrtni paviljoni dimenzij 3x2m, 3x3m, 3×4.5m, 3x6m ter tudi večji. Poleg klasičnih vrtnih paviljonov so iskani tudi hitro sestavljivi paviljoni in lahki paviljoni iz nylona.

Kakšen paviljon izbrati?

V zgornjem odstavku smo na kratku predstavili kakšni paviljoni so trenutno najbolj prodajani in iskani. Toda, kakšnega izbrati? Kako izvedeti kakšnega potrebujete? Sledite sledečim nasvetom in odločitev bo malenkost lažja.

  • Premislite za kaj boste paviljon uporabljali. Ali ga želite uporabljati kot zaščito pred soncem in bo pod njim kamp miza ali imate kakšne druge namene z njim?
  • Premerite dimenzije vaše kamp mize. Pod paviljonov se bo najverjetneje nahajala kamp miza, kjer običajno pijete jutranjo kavico in zajtrkujete, zato je potrebno premeriti dimenzije vaše mize, saj boste tako ugotovili kakšni velikost paviljona potrebujete.
  • Razmislite koliko časa bo paviljon postavljen na eni lokaciji. S tem boste ugotovili ali potrebujete hitro sestavljivi paviljon ali vam zadostuje že klasični vrtni paviljon. Če boste paviljon večkrat prestavljali na druge lokacije vam zelo svetujemo nakup hitro sestavljivega paviljona.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *