Prostostoječe kuhinje – uporabni funkcionalni šotori!

Ste videli pri sosedu v kampu, da ima poleg predprostora postavljen še šotor kvadratne oblike z okni? Seveda ste se pričeli spraševati, čemu ga uporablja in kakšne koristi mu prinaša. Takšni šotori, ki jim pravimo tudi funkcionalni šotori se v večini primerov uporabljajo za shranjevanje kamp opreme, torej kot skladiščni šotor ali kot prostor za kuhinjo, zato lahko opazimo, da se za takšne šotore velikokrat uporablja tudi izraz prostostoječa kuhinja. Večina kuhinj ima tipično streho iz PVC materiala, ter platno iz različnih tkanin. Pri cenejših kuhinjskuh kabinah boste lahko pogosto opazili platno iz poliestra.

Dimenzije prostostoječih kuhinj so zelo različne vendar obstaja nekaj tipičnih velikosti med katerimi se lahko odločite. Najbolj pogoste so prostostoječe kuhinje so dimenzij 150x150cm, 200x150cm, 200x200cm ter tudi večje kot so 250x200cm. Kakšno velikost potrebujete je odvisno od vaših želja, kaj boste v samem šotoru imeli oziroma kako veliko omaro za kuhanje imate.

Če boste funkcionalni šotor uporabljali za kuhanje vam priporočam, da si omislite takšnega z veliko okni zaradi boljšega prezračevanja, ki je potreben med kuho. Za potrebe shranjevanje je boljši funkcionalni šotor brez oken, saj jih potrebujete.

Kuhinjske šotore si lahko razstavljene ogledate v trgovini Camp-ing Orehek v Domžalah ali jih naročite kar preko spletne trgovine www.camp-ing.si!

Nasvete na kaj morate biti pozorni pri nakupu prostostoječe kuhinje pa lahko pričakujete v naslednjih prispevkih, ki sledijo na blogu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *