Kako ugotoviti, kje spušča vaša zračna blazina? 3 metode!

Zračne blazine nam jo lahko velikokrat zagode, saj so, še posebno cenejše blazine, nagnjene k spuščanju. Problem je predvsem, da spuščajo zelo počasi, tako da ponoči zaspimo na udobni in dobro napolnjeni blazini, sredi noči ali proti jutru pa se zbudimo na trdih tleh, saj je blazina popolnoma spustila. Nenehno napihovanje blazine pa ne pride v poštev. V tem članku smo vam pripravili nekaj nasvetov kako najti mesto poškodbe, saj obstaja kar nekaj rešitev, ki vam lahko pomagajo pri iskanju nadležnega mesta, kjer zračna blazina spušča.

 

Preverite ventil
Pri zračnih blazinah, ki se prodajajo v naših trgovinah je velikokrat vzrok spuščanja prav ventil za napihovanje, ki se zaradi slabe izdelave, čez čas ali kakšne druge mehanske poškodbe iztakne oziroma ne tesni več. Zato vedno, kadar sumite na rahlo dnevno spuščanje zračne blazine, najprej preverite ventil.

 

Klasična metoda s tekočim milom
Verjetno vsem dobro znana metoda za ugotavljanje mesta spuščanja zračnih blazin ali drugih napihljivih izdelkov. Gobo namočite v toplo vodo – milnico. Z gobo nato prevlečite vse dele zračne blazine in mesto, kjer spušča zrak, se bo pokazalo z milnimi mehurčki. Priporočamo, da najprej prevlečete z milom ventil ter vse šive oziroma mesta, kjer je blazina varjena, saj je tam poškodb največ. Za lažje popopravilo vam priporočamo da poškodbo označite z alkoholnim markerjem, tako jo boste kasneje, ko se posuši, lažje našli.

 

Moderno, s pametnim telefonom
Tehnologija je zelo napredovala in s pomočjo pametnega telefona in nekaterih aplikacij, ki jih je potrebno namestiti, lahko ugotovite, kje vaša blazina za spanje spušča. Namestiti je potrebno aplikacijo za merjenje zvoka (ang. Decibel meter / Sound meter / Noise meter), ki jo lahko dobite na spodnji povezavi oziroma v vaši trgovini aplikacij. Zračno blazino za spanje namestite v prostor, kjer ni hrupa. Z aplikacijo nato telefon premikajte po blazini in, kjer zrak pušča bo zvok višji, kar bo zaznal tudi vaš telefon. Nato le še preverite in označite mesto poškodbe.

Za Android telefone aplikacije za merjenje zvoka dobite tukaj: https://play.google.com/store/search?q=decibel&c=apps

Za uporabnike Apple telefonov oziroma tablic pa preverite na iTunes za aplikacije imenovane Decibel meter ali Noise/Sound meter.

 

Popravljanje zračnih blazin ni ravno najboljše, saj je zelo težko ponovno zatesniti blazino in jo uporabljati še naprej, zato v primeru cenejše blazine rajši razmislite o nakupu nove in kvalitetnejše.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *