Kaj je potrebno paziti pri nakupu klinov?

Na trgu je na voljo veliko različnih klinov, ki se razlikujejo tako po obliki kot tudi materialu. Najbolj pogosti so kovinski klini ter klini iz plastike. Različne oblike in materiali so primerni za različne materiale kamor zabijamo kline. V spodnjih odstavkih vam bomo predstavili nekaj tipičnih klinov:

 

 • Klini za fiksiranje preprog, tepihov, cerad
  Za dobro namestitev preprog, tepihov in cerad so potrebni tudi ustrezni klini, ki poskrbijo za najboljše fiksiranje. Takšni klini so ponavadi z veliko glavo, ki je takšne oblike, da nas ne zmotijo pri hoji. Velikokrat je to plastična glavica.
 • Klini za v mivko
  Ste tudi vi že preizkusili kampiranje na divjih plažah, kjer je ogromno mivke? Navadni klini ne pritrdijo dovolj šotora? Niste edini s to težavo, mivka je namreč zelo mehka podlaga in niso potrebni samo daljši klini ampak takšni, ki so narejeni v “spiralo”, saj s svojo obliko odlično pritrdijo šotor v tla.
 • Klini za skalnato področje
  Velikokrat se dogodi, da moramo šotor postaviti ravno tam, kjer je ogromno skalnate površine in pritrjevanje šotora v takšno podlago zna biti težavno opravilo. Kovinski klini se v večini primerov ukrivijo, zato priporočamo uporabo plastičnih klinov, ki so fleksibilni in so zaradi te lastnosti primerni za skalnato področje.
 • Klini za mehko podlago
  Mehka zemlja, pesek? Dolgi kovinski klini so najboljša rešitev za takšno površino, krajši kovinski klini ne pritrdijo šotora dovolj, zato se odločite za nakup daljših klinov. Veliko boljše se obnesejo klini v obliki črke V.
 • Klini za trdo podlago
  Trda podlaga, je idealna za pričvrstitev šotora ali predprostora. Klasični kovinski klini odlično pritrdijo šotor in ni razloga za nakup dodatnih ali močnejših klinov.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *