Jesensko kampiranje – bodite pripravljeni

Jesenski čas prinaša idealno priložnost za kampiranje. Ko se poletna vročina poleže, so jesenske temperature idealne za aktivnosti na prostem. Šolarji so se že vrnili v šolske klopi, zato večje gužve v kampih ni za pričakovati in lahko se odpravimo na miren oddih v naravo. Še najboljše od vsega pa so čudovite jesenske barve, ki jih slika narava.

Smo vas prepričali? V kolikor se odpravljate na jesensko kamp avanturo, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj napotkov.

  1. Pazite na hladne dni. V tem letnem času so lahko temperature že precej nizke, lahko pa vas preseneti tudi dež ali celo sneg. Zato pred odhodom obvezno preverite vremensko napoved in se primerno pripravite.

  2. Spakirajte si več plasti vodoodpornih, zračnih oblačil. Tudi v primeru, da je vremenska napoved ugodna, vseeno vzemite s seboj še kakšno jakno, za vsak slučaj.

  3. Vzemite tudi vse potrebno za spanje v hladnem vremenu, spalne vreče za hladnejše vreme, posteljni pod, ki bo služil kot dodatna izolativna plast med vami in hladnimi tlemi.

  4. Pripravite se na možnost dežja. Spakirajte vodotesna oblačila in pripomočke. V kolikor boste v šotoru, vzemite plastični zaboj in ga obdajte z nekaj plastmi plastičnih vrečk, v katerem boste varno hranili stvari pred dežjem.

  5. Vzemite ustrezen šotor, torej tak, ki vam bo omogočal dobro zaščito pred dežjem in mrazom.

  6. Bodite pripravljeni tudi na ekstremne vremenske pogoje. Možno je tudi, da bo vreme tako slabo, da boste morali hitro spakirati in oditi. Priporočljivo pa je imeti na strani tudi nekaj denarja, da v izrednem primeru prevedrite noč v hotelu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *