Pakiranje hladilnih torb za kampiranje

Medtem, ko otroci uživajo med jedjo sladkarij med kampiranje, se odrasli proti koncu dneva radi zberemo in si privoščimo okusen obrok. Za nas to pomeni sveže sestavine, zato je potrebno vzeti pakiranje hladilnih skrinj zelo resno. Priporočamo tako strategijo pakiranja:

1.  Uporabite solidne hladilne skrinje. Tudi če neradi zapravljate kjer to ni potrebno, vam svetujemo, da si kupite kvalitetne hladilne skrinje, boste imeli veliko več od njih kot od nekvalitetnih.

2.  Jemljite resno pokvarljiva živila. Najbolje je, če imate 2 hladilni skrinji in v eni pazite, da jo uporabljate samo za resnično hitro pokvarljiva živila, ki potrebujejo veliko skrbi. Ločujte tako, da boste imeli v enem mlečne izdelke, v drugem pa meso. Najbolje je, da so te izdelki tudi dodatno zaviti v še kakšno vrečko ali ovoj, da so res “na varnem”, priporočamo tudi uporabo vrečk “na zadrgo”.

Namig: Med vsem, ne pozabite na sol in poper! Verjetno se vam zdi smešno, zakaj omenjamo nekaj tako samo po sebi umevnega, pa vam povemo, da se je že večkrat zgodilo, da med vsem pakiranjem popolnoma uidejo iz glave take čisto samo po sebi umevne stvari.

3.  Pripravite zelenjavo že doma. Hladilna skrinja št. 2 je namenjena sadju in zelenjavi. Priporočljivo je vedno očistiti in osušiti in po potrebi narezati zelenjavo in sadje doma. To nam olajša delo v kampu, doma za to porabimo veliko manj časa in enostavneje kot v kampu, zato to naredimo doma za še večji užitek med kampiranjem.

4.  Vnaprej vse zamrznite.  Predn se lotimo pakiranja v hladilne skrinje zamrznemo lahko (nasvet) 8 plastenk vode. ki jih damo na dno hladilnih skrinj. Prav tako tudi seveda hladilnih vložkov za skrinje. Damo jih na dno in vmes med plastične posodice, kamor jih uspemo stlačiti. Zamrznemo vse meso in tudi sok, če je v tetrapaku, tako imamo olajšano delo in pa tudi pomaga ostati hrana hladna in sveža.

Namig:  Ko se voda v plastenkah odtaja jo lahko spijemo.

5.  Planirajte svoje obroke. Priporočljivo je spakirati tako, da je tisto, kar bobmo pojedli najprej na vrhu hladilne skrinje, tako bomo lažje prišli do nje, prav tako pa bomo tudi med jemanjem ven imeli manj časa odprto hladilno skrinjo kot bi jo imeli v primeru da bi morali iz dna vleči ven kaj. Zato bo bolje ohranjala mraz.

Namig:  Bolje je, da nimamo ostankov hrane. Imejmo v mislih, da nimamo veliko prostora za zmrzovanje oz hlajenje hrane zato planirajmo tako, da bo ostalo kar čim manj ostankov, saj naslednji dan ne bodo več uporabni.

6.  Kupite led. Razporedite ga v vrečke, ki se zapirajo “na zadrgo” in položite v hladilne skrinje. V takih vrečkah bo prilagodljiv in ga lahko zatlačite tja, kjer se plastične posode za shranjevanje ne morejo porabiti prostota – v luknje. Ko se led začne topiti je prav tako uporabno, saj ga lahko spijemo za hladne pijače.

7.  Ohranjajte hladilne skrinje hladne in na varnem. Priporočljivo je imeti hladilne skrinje čez dan v senci.

8.  Ohranjajte red in čistočo v hladilnih skrinjah. Pospravljeni in urejene hladilne skrinje se bodo izkazali za veliko bolj učinkovit način kot reševanje potem, ko bo že prepozno.

9.  Ne tvegajte zastrupitve s hrano. Čeprav pazite na živila se lahko ob nepravilnem skladiščenju in posebej ob večkratnem odpiranju hladilnih skrinj na največjem soncu, se lahko hrana pokvari. Takrat nikar ne tvegajte zastrupitve s hrano, to ni zabavno, imeli bi popolnoma uničene počitnice, zato pokvarjeno raje zavrzite in kupite novo, bo manj nevšečnosti kot če se nekdo zastrupi s hrano.

10.  Če se vse ostalo ne obnese pojdite na pico. Dobra stran kampiranja je, da je vedno v bližini kamp mest dovolj prodajaln s hitro prehrano, kjer se lahko v miru malo pocrkljate.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *