Podaljšek baldahina ali paviljon?

Pogosto se zgodi, da vas med kampiranjem moti sonce, ki sije pred vašim baldahinom. Enostavna rešitev za to je podaljšek baldahina ali paviljon, ki vas bo ščitil pred sončnimi žarki.

Toda, kaj kupiti? Na trgu je ogromno različnih artiklov, ki se zelo razlikujejo v ceni kot tudi v načinu pritrditve ali postavitve. Prav tako pa se moramo odločiti tudi ali bomo kupili podaljšek baldahina ali paviljon.

Za lažjo odločitev vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj primerjalnih nasvetov.

Uporabnost
Paviljon in podaljšek baldahina, sta si v svoji uporabnosti dokaj podobna, saj sta oba namenjena za zagotavljanje sence, poleg tega pa ima večina podaljškov baldahina še dodatno uporabnost, ki je zaščita pred dežjem. Obstajajo tudi paviljoni, ki ne prepuščajo dežja, vendar paviljon ni stično povezan z baldahinom in v vmesnem prostoru prepušča vodo. Pri podaljšku baldahina se boste temu problemu izognili.

Barvna usklajenost
Če boste paviljon naročili pri podjetjih, ki se že več časa ukvarjajo s podaljški baldahina, potem boste presenečeni nad tem, kako odlično izgleda baldahin skupaj s podaljškom, saj vam vse barvno uskladijo.

Kakovost materiala
Kakovost materiala je lahko dobra ali slaba, tako pri podaljšku baldahina, kot tudi pri paviljonu, vendar opažam, da je vsekakor na trgu več paviljonov slabše kakovosti kot podaljškov baldahinov. Razlog za to gre verjetno iskati v multinamembnosti paviljonov, zato lahko naletimo tudi na poceni kitajske proizvode, ki seveda ne služijo svojemu namenu med kampiranjem. Podaljške baldahinov ponavadi izdelujejo kar podjetja, specializirana za kamp opremo in če gre poleg tega še za podjetje z dolgo tradicijo je v večini primerov tudi kakovost materialov neprimerno boljša.

Kakšne izkušnje imate vi? Delite komentar z ostalimi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *