Nasveti za dopustovanje – kako prihraniti pri dopustu?

Kadarkoli nas ljudje sprašujejo, kako prihraniti denar na dopustu, smo jih vedno spodbudili, da razmislijo o kampiranju namesto bivanju v hotelu.

Nekateri ljudje sprejmejo ta nasvet, spet drugih kampiranje ne zanima in prav za slednje smo pripravili današnji članek. Kampiranje vam lahko prihrani kar nekaj denarja na daljšem potovanju in poskrbi za čudovite spomine. Zbrali smo nekaj načinov, da bi vam približali ugodno počitnikovanje – kampiranje.

Osebna higiena

Kopalnice, WC, umivalnik, tuš…. so pogosto stvar, ki loči dober kamp izlet od slabega, še posebno za ljudi, ki želijo uporabljati kampiranje kot nadomestek za hotelske obiske. Kampi z neustreznimi prostori za osebno higieno niso na seznamu naših želja, zato moramo pred potovanjem dobro prebrskati spletne strani in najti kampe s kvalitetnimi sanitarijami.

Hrana

Kako dobro jesti na kampiranju je odvisno od vaših zahtev pri prehrani. Večina jedi se lahko tudi med kampiranjem pripravi na zelo okusen način. Najenostavneje in tudi okusno je preprosto dajanje sestavin v aluminijasto folijo, jo zaviti in položiti v žerjavico. Kot primer so umešana jajca, ki jih hitro pripravimo in so zelo okusna če dodamo še kaj začimb in zelenjave.

Spanje

Ena največjih pritožb o kampiranju je to, da se je težko udobno naspati. Glede na naše izkušnje to popolnoma ne drži, saj je marsikateri šotor udobnejši od hotelskih postelj. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali narediti udobno šotorsko posteljo.

 

  1. Podlaga kamor postavimo šotor je pomembna, zgrabite listje v precej debelo plast na eno mesto kamor želite postaviti šotor. Če je to poleti, listje enostavno pridobite iz nizko visečih vej. Seveda ta način vedno ne deluje v vseh kampih – odvisno od podlage in dreves.
  2. Kupite udobno spalno vrečo. Ni pomembna toliko velikost, kot sam notranji material – debelejša je bolj udobna.
  3. Uporabljajte spalno podlogo oz. samonapihljivo blazino. To je zelo tanka vzmetnica z zrakom, ki je oblazinjena. Namestite jo neposredno na tla šotora, na njo pa spalno vrečo.
  4. Verjetno najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo je, da spite z odprtimi okni. Namreč, čist svež nočni zrak je veliko boljši kot zrak, ki se zadržuje znotraj šotora.

 

Finančni prihranki se opazijo, v primeru daljših počitnikovanj, namesto kratkih. Če boste bivali samo za eno ali dve noči, potem postavljanje šotora res ni preveč smiselno, v nasprotnem primeru pa priporočamo.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *