Nekaj nasvetov pri nakupu ležalnikov

Pri izbiri ležalnika moramo biti posebej pozorni, saj bomo na njem preživeli ogromno časa na dopustu. Počivanje ob morju ne bo tako udobno, če si ne boste privoščili ležalnika, ki ustreza prav vam. Zato smo v naslednjih točkah izbrali nekaj pomembnih lastnosti ležalnikov na katere morate biti pozorni ob nakupu:

Izberite dovolj velik in širok ležalnik

Udobje ležalnika je poleg kvalitetnega materiala odvisno tudi od njegovih dimenzij. Če imate radi več prostora si poiščite ležalnik, ki bo širok vsaj 60cm in dolg preko 190cm, tako boste imeli dovolj prostora za kvaliteten počitek.

Preverite nosilnost ležalnika

Pred nakupom se pozanimajte tudi o sami nosilnosti ležalnika glede na vašo telesno sestavo. Če je nosilnost ležalnika 100kg, vaša teža pa 98kg je bolj primerno kupiti ležalnik z višjo nosilnostjo.

Preverite kvaliteto materiala

Na trgu obstajajo različni materiali ležalnikov. Priporočamo čimlažje ležalnike, torej aluminijaste ter platno iz tkanine, ki je vodoodporna, torej materiala sytex plus.

Uskladite barvo ležalnika z predprostorom

Tudi barva je pomembna pri nakupu ležalnika. Ustrezno izberite in se odločite za barvo, ki se bo skladala z vašim predprostorom oziroma šotorom.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *