Nasveti za družinsko kampiranje

Družinsko kampiranje je lahko izvrstna izkušnja, če se na kampiranje vsaj malo pripravimo. Poznavanje poti, opreme in predvsem nevarnosti, ki lahko prežijo na našo družino je zelo pomembno. Varnost je kot vedno na prvem mestu, predvsem bodite pozorni na nevarnosti, ki so nevarne vašim otrokom. V sledečih odstavkih vam bomo na kratko opisali nekaj zanimivih in hkrati uporabnih nasvetov, če se odločimo za družinsko kampiranje.

Načrtovanje vnaprej je zelo pomembno

Kampiranje v naravi zna biti zelo naporno, zato, če niste izkušeni v kampiranju si pripravite načrt po katerem se boste vsaj v začetku ravnali. Tudi, če ste izkušeni v kampiranju ne pozabite na nevarnosti v gozdu kot so kače, pajki in druge zelo nevarne živali, ki lahko povzročijo razne alergijske reakcije, izpuščaje ali celo kakšno hujšo obliko bolezni. Načrtujte in izberite vaš prostor kjer boste kampirali in se malo pozanimajte glede bližine ljudi, pomoči ter ostalih zelo pomembnih dejavnikov. Zberite vse informacije glede lokacije, vremena ter reliefa območja, da boste s seboj vzeli pravo obutev.

Nasveti za kampiranje z otroci

Otroško kampiranje oziroma kampiranje kjer so prisotni otroci je lahko zelo nevarno in hkrati zelo zabavno ter zanimivo za vse mlade generacije. Naučite svoje otroke osnove kampiranja, torej kako prepoznamo drevesna znamenja, mejnike, pohodniške poti ter ostale pomembne zadeve, ki bi jih vi že morali dobro poznati. Otroci naj imajo s seboj piščalke, da lahko v primeru, da skrenejo iz poti s pomočjo piskanja prikličejo vas. Poskrbite za preventivno varnost – mazila za klope, zdravila ter vso ostalo nujno prvo pomoč !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *