Kako dobro napeti in fiksirati tepih v predprostoru?

Ste kupili nov tepih za predprostor, toda vas moti da ni dovolj napet in fiksiran? Se ob hoji po njem, tepih premika? Problemi, kot so premikanje tepiha ker ni dovolj napet oziroma fiksiran, se pojavijo večkrat pri ljudeh, ki kampirajo prvič ali tistih, ki do sedaj niso posvečali dovolj pozornosti tepihu. Na trgu kamp opreme obstaja vrsto tepihov za predprostore, ki se v večini razlikujejo po materialu in debelini tepiha. V tem članku vam bomo v nekaj korakih opisali kako dobro napeti ter fiksirati tepih v predprostoru za kar se da najboljši občutek hoje. Konec bo težav z premikanjem tepiha in težkim pometanjem zaradi rahle nagubanosti tepiha.

Nakup in polaganje tepiha
Prvi korak pri fiksiranju tepiha je seveda ta, da kupimo tepih primernih dimenzij ter ga ustrezno tudi položimo. Najprej tepih odvijemo oz. razvijemo po notranjosti predprostora ter že v pričetku poskrbimo, da bo tepih kar se da napet ter fiksen.

Nakup dodatka za tepihe Clamp
V trgovini Camp-ing Orehek boste lahko opazili cenovno ugoden dodatek za fiksiranje tepihov imenovan Clamp. Dodatek Clamp se ponavadi uporabi na vsak meter oziroma meter in pol. Tako, da v primeru da imate tepih dimenzije 400x250cm priporočamo nakup okoli 12 dodatkov, odvisno seveda od vaših zahtev in pričakovanj.

Montaža dodatka Clamp
Kot smo že omenili v zgornjem odstavku priporočamo da dodatek Clamp namestimo na vsak meter in pol tepiha oziroma po vašem občutku. Clamp namestimo na rob tepiha, tako da odprtina na Clampu, ni na tepihu. V te odprtine boste namreč kasneje zabili klin, tako da bo klin pritrdil ta dodatek v tla.

Nakup klinov Peggy
Za kline, ki bodo pritrdili dodatek Clamp v tla vam priporočamo nakup klinov Peggy, ki so narejeni posebno za pritrjevanje tepihov. Zakaj priporočamo te kline? Pri klasičnih klinih, je vrh narejen iz ostre kovine ali pa je glava klina takšna, da nas “zaboli” če stopimo nanj. Klini Peggy so narejeni tako, da je glava popolnoma prijazna stopalom in vas v primeru, da stopite na klin ne bo zabolelo oziroma se ne boste poškodovali.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *