Elektrika na kampiranju, vse o kamp adapterjih

Predvsem tisti, ki prvič ali po dolgem času zopet pričenjate z kampiranjem se sigurno sprašujete glede elektrike v kampu. Skoraj v vsakem kampu se nahaja električna omarica, ki je ponavadi opremljena z evropskimi (CEE) priključki in standardnimi varnostnimi priključki. Na večini kamp prikolic se nahaja CEE vtič. Kaj sami vtiči in vtičnice pomenijo, pa si preberite sledeče točke:

CEE vtičnica
Na spodnjih slikah se nahaja CEE vtičnica, ki jo potrebujete, če želite iz svoje kamp prikolice pridobiti standardni SCHUKO prikjuček, torej vtič, ki vam je verjetno najbolj poznan saj ga uporabljamo v gospodinjstvu in tudi povsod drugod.

 


CEE vtič

CEE vtič potrebujete, če želite iz električne kamp omarice pridobiti standarden priključek SCHUKO, ki ga uporabjamo vsepovsod. Prva spodnja slika prikazujejo adapter, ki ga imamo tudi v naši trgovini, na levi strani se nahaja SCHUKO vtičnica, na desni pa opisani CEE vtič, ki se “vtakne” v kamp omarico. Druga slika pa predstavlja CEE vtič.

SCHUKO vtič
Standardni evropski priključek SCHUKO, ki smo ga zgoraj že večkrat omenili. Za lažjo predstavo kako izgleda schuko vtič, se spodaj nahaja slika.

 

SCHUKO vtičnica
Najbolj pogosta vtičnica v Evropi, ki jo imate tudi v vašem lastnem domu. Za lažjo predstavo, kakšen je ta priključek smo priložili tudi spodnjo sliko.

 

 

Upamo, da smo vam s telimi kratkimi opisi in prikazi zmanjšali strah pred kampiranjem, saj sedaj že veste kaj lahko v kampu pričakujete na področju elektrike.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *