Melaminski servisi, odlični za kampiranje

Se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste čez noč zunaj na mizi pozabili krožnik in ga zjutraj našli razbitega na tleh vašega senčnika? Porcelanaste servise uporabljamo prav vsi v našem domačem okolju in zato jih po večini odnesemo tudi na kampiranje. Toda, dogodki kot so razbit krožnik, počena skleda zaradi nočnega vetra in naše pozabljivosti pri pospravljanju posode z mize nas prisilijo k razmišlanju o uporabi servisov iz drugačnega materiala.

Posoda za kampiranje je rešitev za zgoraj opisane probleme, takšna posoda oziroma servis je narejen iz melamina, ki je odlična imitacija porcelana, le da ima dobro lastnost saj je praktično nezlomljiv in se ne razbije ob trku z trdo površino. Tudi teža takšnih servisov je manjša.

Kaj torej sploh so melaminski servisi?

Melaminski servisi so narejeni iz melamina, ki je brezbarvna heterociklična dušikova spojina, ki se uporablja pri proizvodnji plastike. Glavni svetovni proizvajalci melamina so Nizozemci in Avstrijci, Kitajci ga proizvajajo šele zadnjih 15 let. Melaminski servisi so izredno popularni zaradi svoje unikatne posebnosti, da se ne razbijejo ob trku z trdo površino.

V Camp-ing Orehek prodajajo melaminske servise različnih vzorcev, nekateri imajo še posebno dodatno “gumo”, ki poskrbi da krožnik ali skleda ne drsi po mizi. Takšni servisi so primerni predvsem za uporabo na barkah ali jadrnicah.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *