5 stvari, ki jih ne smete početi na kampiranju!

Veliko je razlogov, ki lahko pokvarijo dobro vzdušje in zabavno ter sproščeno kampiranje. Še lažje pa ga pokvarimo vsem ostalim v kampu. V izogib neprijetnim izkušnjam, smo za vas pripravili seznam petih stvari, ki jih med kampiranjem nikakor ne smete početi, saj lahko povzročijo negativno kamping izkušnjo vam in ljudem okoli vas.

 

  • Nikoli ne pustite hrane zunaj šotora.
    Lisice, ptiči, zajci in druge živali bi z veseljem pojedle hrano, ki jo s seboj prinesete na kampiranje. Hrano je zato potrebno zaščititi, najboljše je shranjevanje v zračno nepropustni škatli ali dobro zatesnjenem hladilniku, tako da je živali ne morejo zavohati. Poskrbite, da okoli šotora ne puščate ostankov hrane, saj se lahko hitro zgodi, da na obisk pridejo miši ali druge majhne živalce.
  • Ne dotikajte se šotora ko dežuje! V primeru dežja se nikar ne dotikajte šotora oziroma platna, da ne boste imeli luže spodaj. Impregnacija namreč deluje tako, da ob stiku popusti in šotor na tistem delu kjer smo se dotaknili prične kapljati. Res ni prijetno, če ponoči na toplem in suhem prične kapljati ravno tam kje vi spite.
  • Na sprehode se ne odpravljajte sami. Ni važno kako dolg je sprehod, poskrbeti je potrebno za svojo varnost. Zato se na sprehod vedno odpravite s prijateljem ali s seboj vzemite mobilni telefon. Čeprav mislimo, da smo dobri pri orientiranju se velikokrat zgodi, da ravno na neznanem okolju pozabimo od kje smo prišli in na določenih predelih je to problem saj se lahko izgubimo ali ponesrečimo.
  • Ne igrajte se z ognjem. Nikar se ne igrajte z ognjem in nanj ne mečite papirčkov ali podobnega. Ogenj je lahko izredno nepredvidljiv in nevaren, tako za naravo, kot tudi za naše zdravje, lahko celo življenje. Majhen ogenj se lahko v samo nekaj sekundah močno razširi v veliki gozdni požar, zato previdnost vsekakor ni odveč.
  • Ne onasnežujte okolja. To pravilo je vedno napisano, in ne zaradi okoljskih aktivistov ampak zaradi tega, ker bomo v nasprotnem primeru lahko kampirali le na strehah naših hiš ali na sosedovem dvorišču. S seboj prinesite vrečke za smeti in jih kasneje, ko se bodo napolnile odpeljite na najbližje odlagališče.

 

To je le nekaj osnovnih zadev, ki se jih med kampiranjem ne sme početi, so neke vrste nenapisana pravila in da boste med kampiranjem uživali, prav tako pa tudi ljudje okoli vas, jih upoštevajte.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *