Kako se prehranjevati na kampiranju?

Kampiranje je odličen način zunanje aktivnosti, toda čeprav smo na kampiranju je še vedno potrebno poskrbeti za vsakodnevne stvari kot je kje bomo spali ter predvsem kaj in kje bomo kuhali. Preden si izberete prostor za kampiranje, pa preberite tudi sledeče nasvete, ki vam bodo morda pomagali pri izbiri:

  • Lokacija kuhinjePri iskanju prostora za kampiranje imejte v mislih tudi prostor za kuhinjo. Priporočamo vam, da se namestite v senci, če je le mogoče.
  • Hrana naj ostane hladna

    Vsa živila naj bodo dobro ohlajena. Hladilnike in hladilne naprave namestite v senco in dnevno pregledujte notranjo temperature, saj se hrana lahko kaj hitro pokvari.

  • Pranje posode

    Ne čakajte! Takoj, ko opravite z kosilom ali večerjo uporabite bio detergent in operite posodo, saj z čakanjem pridobite le mnogo insektov.

  • Odstranite smeti – Smeti, ki jih pridobite z kuhanjem ter prehranjevanjem hitro odstranite iz prostora za kampiranje, seveda v zato namenjen prostor. Smeti so namreč prava poslastica za razne insekte, ki nas spravljajo ob živce.

Torej pri izbiri prostora za kampiranje, morate poskrbeti za senco, da bo vaša hrana vedno dovolj suha ter hladna. Izberite tudi prostor, ki ne bo v bližini sanitarij ali odlagališča smeti!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *