Kako pravilno očistiti predprostor?

Čiščenje predprostora po dolgi, vroči sezoni je nujno opravilo, saj se na njem nabere ogromno umazanije in ostalih “morskih vplivov”, kar uničuje predprostor. Pri čiščenju predprostora previdnost ni odveč, saj lahko preveč agresivno čiščenje škodi impregnaciji in tudi platnu samemu. Naslednji nasveti vam bodo v pomoč pri pravilnem čiščenju predprostora, dodatnih kabin ter podaljšku predprostora.

 1. Pripravite si podlago
  Na mesto, kjer boste čistiti predprostor, po tleh položite platneno podlago (npr. cenena ponjava). To bo zaščitilo vaš predprostor pred kamenjem, peskom in ostalo umazanijo.

 2. Voda, čistilo in krtača

Predprostor se lahko ob nepravilnem čiščenju poškoduje, prav tako pa tudi impregnacija. Z uporabo neprimernega čistilnega sredstva lahko uničite impregnacijo in s tem izgubite vodotesnost materiala. Zato vam svetujemo, da predprostor vedno čistite z vodo, blažjo krtačo ali gobo in čistilnim sredstvom, primernim za platna. Pazite tudi, da curek vode ne bo premočan.

 1. Skrita umazanija
  Umazanija na predprostoru se nahaja tudi na skritih predelih, ki jih ob prvem čiščenju težko opazimo, pa vendar je tam največ umazanije, prahu ter mrčesa, ki jih je potrebno odstraniti. Zato vam svetujem, da še ddoatno pregledate sledeče dele predprostora:

 • okrasni trak – paspula

 • pvc vodilo – keder

 • sleme

 • poklopec, klapna

 1. Posušite predprostor
  Predprostor je potrebno posušiti na prostem, najboljše se suši v vetrovnem vremenu. Priporočam sušenje na ograji ali kakšnem drugem višjem objektu, tako bo voda s predprostora sproti odtekala.

 2. Obrišite folije na predprostoru
  Ko se predprostor posuši, boste opazili, da se na folijah pojavijo zasušene kapljice. Folije obrišite naprej z mokro in nato s suho krpo in zopet bodo čiste in jasne.

To je nekaj osnovnih nasvetov za čiščenje predprostorov, v primeru da nimate časa ali prostora za čiščenje, lahko za to poskrbijo strokovnjaki v podjetju Camp-ing Orehek, kjer ročno očistijo vse predprostore.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *