Insekti na kampiranju, večni problem!

Bi radi kampirali, vendar imate velik odpor proti nadležnim insektom? Veliko ljudi imajo podobno razmišlanje kot vi, radi bi kampirali toda ne prenašate nadležnih komarjev in drugih insektov, ki se še posebno radi ponoči odpravijo v vaše spalne ali bivalne prostore.

Če imamo ugasnjene luči potem bo manj komarjev? Ta mit ne drži, saj komarje ne privlači svetloba ampak vonj kože, znoj, tolpota in ogljikov dioksid, ki ga izdihujemo. Komarji se prehranjujejo s krvjo ter prenašajo mikroorganizme, ki povzročajo bolezni. So glavni prenašalci malarije, za posledicami katere vsako leto umre več kot milijon ljudi, tako da je zaščita pred njimi nujna. Zaščitite se lahko z posebnimi geli, spreji, kremami proti komarjem, toda te snovi so lahko tudi nevarne za vaš organizem, še posebej če imate kakšno energijo. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako se izogibati in zaščitite pred njimi na bolj naraven način.

Diseča sredstva
Insekte zelo privlačijo diseča sredstva za osebno nego in higieno, zato priporočamo, da na kampiranju ne uporabljate takšnih sredstev.

Mokra in vlažna področja
Ste opazili, da se insekti radi zadržujejo na področjih, ki so mokra in vlažna? Izogibajte se takšnim področjem in ne postavljajte šotora v bližini jezer ali drugih mokrišč.

Citronella sveče in česen
Ogromno ljudi, nam je priporočalo uporabo citronella disečih sveč, ki naj bi preganjali komarje iz prostora. Zanimivo je tudi to, da če pojeste veliko česna se vas bodo komarji še posebno izogibali.

Mreža proti komarjem in posebne svetilke
Najbolj standardna zaščita proti komarjem so mreže, ki jih imate v svojih šotorih, če jih vaš šotor nima, se posvetujte s Camp-ing Orehek in všili vam jih bodo. Obstajajo tudi posebne luči proti komarjem, ki z svojim delovanjem “ubijajo” insekte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *