Spomladansko kampiranje

Spomladanskega kampiranja se najbolj veselimo. Proti koncu zime smo vsi že naveličani kratkih dni, ko se večeri že ob našem odhodu iz službe ter stalnega mraza in nestrpno čakamo, da se začne pomlad. Ko jo končno dočakamo, ko se narava začne prebujati in vse ozeleni, ni lepšega kot na izlet v naravo.

Moramo pa se zavedati, da ima spomladansko kampiranje lahko tudi svoje slabosti. Vremenske razmere so lahko namreč zelo nepredvidljive, odpravimo se lahko na topel sončni dan, naseldnji dan pa je lahko že precej mrzlo in deževno. Zato se moramo še posebej dobro pripraviti na nepredvidljive vremenske razmere, saj se lahko v nasprotnem primeru znajdemo v zelo neprijetni situaciji.

Torej ne pozabite na muhasto vreme in med pakiranjem ne pozabite na topla oblačila, jakne ter vetrovke. Tudi majice z dolgimi rokavi in zaprte čevlje. Ne pozabite pa tudi na tople pižame, v hladnem vremenu je ponoči še bolj mrzlo in nič kaj prijetno ne bo če vas bo celo noč zeblo. Pripravite se tudi na dež. Kljub temu da je zvok dežja, ki kaplja na šotorsko platno, pomirjujoč vam vseeno dajemo nekaj nasvetov za primer dežja.

– Postavite cerado čez šotor. Veliko cerado napnite med dve drevesi tako, da bo padala čez šotor, kot streha hiše. Tako bo voda odtekala mimo šotora.

– Pod šotor dajte tepih ali podlogo, da vas vsaj malo zavaruje pred morebitnim dežjem.

– Spite na spalnih podlagah, ne direktno na tleh v šotoru, tako boste ostali suhi in na toplem, ne glede na vreme.

– Spakirajte dežno opremo kot so dežni plašči, škornji, da ne boste mokri.

– Če vse ostalo odpade, greste še zmeraj lahko ven na pico.

Spomladansko kampiranje je idealno tudi zato, ker še ni toliko mrčesa, kot poleti. Vseeno pa za vsak slučaj vzemite s seboj še kakšno sredstvo za zaščito pred klopi in ostalim mrčesom.

Ne pozabite tudi na družabne igre in igralne karte, ki med kampiranjem pridejo še kako prav v primeru dežja.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *