Poletne aktivnosti za otroke

Se še spomnite, ko ste bili otroci in je bil čas poletnih počitnic? Delali ste kar ste hoteli in počeli vse mogoče da vam ni bilo dolgčas. S prijatelji ste se igrali zunaj in obiskovali bazene. Dandanes čedalje več otrok preživi poletje med štirimi stenami, pred televizijo ali pred računalnikom, tablico ali celo pametnim telefonom z igricami. Zato vam predstavljamo nekatere aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki poleti, da jih zamotite pred televizijo.

– Prva ideja za zabaven dan je, da spakirate košaro ali hladilno torbo in se odpravite na piknik v bližnji park. Večina nas ima v bližini doma park ali prostor, kjer si lahko mirno privoščimo piknik – zakaj ne bi tega izkoristili? Šli boste malo ven in se nadihali svežega zraka. Vzemite s seboj še frizbi ali žogo in se igrajte z otroci. Če imate kužka, vzemite še njega. Zabavno popoldne je zagotovljeno!

– Peljite otroka na bližnji bazen. Plavanje je odlična rekreacija in otroci vedno obožujejo čofotanje po vodi. Ne pozabite pa seveda na kremo za sončenje, saj bi se v nasprotnem primeru lahko zabava kaj hitro prelevila v pravo polomijo.

– Pojdite na pot s kolesom. Poiščite lokalno sprehajalno pot ali pa se peljite samo po okolici vašega mesta. To je odlična rekreacija in zabava za vas in vaše otroke.

– Obiščite živalski vrt. Vaši otroci se bodo naučili kaj o živalih in prijal vam bo sprehod.

– Odidite na pohod v gore. Uživali boste v naravi, si ogledali razgled in čudovito gorsko cvetje. Mogoče boste videli celo kakšno srno ali kozo v gorskem svetu. To je odlična rekreacija ne samo za vas pač pa tudi za vašega otroka. Ne pozabite tudi na vodo in prigrizke.

– Pojdite na športni dogodek, ali na koncert – naše prireditvene dvorane so polne dogodkov v toplih mesecih. Videli boste neprecenljivo veselje v otroških očeh, ko bodo prvič priča spektaklu.

– Naučite otroka kakšnen novi šport oz. trenirajte z njim šport, ki mu je všeč ali ga trenira že v šoli. Vse to lahko počnete pred hišo, na igrišču ali v bližnjem parku.

– Pojdite na sprehod v park in hranite veverice.

– Peljite ga na ježo konj, zabaval se bo z živalmi in se tudi nekaj novega naučil.

– Posadite rože na vrt ali v lonček. Dovolite otrokom, da sami zalivajo rože vsak dan in videli boste kako navdušeni bodo, ko bodo rastline pokukale na površje. Posadite lahko tudi zelenjavo, ki jo boste lahko skupaj pojedli, ko zraste.

Tudi na deževni dan ste lahko aktivni.

– Pojdite v muzej ali galerijo. Otrok se bo naučil veliko novega in sigurno bo impresioniran nad razstavljenimi predmeti. Obstajajo tudi posebni muzeji za otroke – preverite tudi to opcijo. Tudi če je poletje to še ne pomeni, da se otrokom ni treba naučiti nič novega – še presenečeni boste, kako bodo uživali med učenjem novih stvari, sigurno se jim bo zdelo zanimivo.

– Pojdite skupaj v knjižnico. Tudi knjižnice ustvarjajo nek poseben ambient, ki poskrbi za animacijo v pustem dnevu. Pustite otroku, da si kakšno knjigo izbere čisto sam.

Opcij za poletno uživanje je neskončno. Bodite ustvarjalni in domiselni. Tudi enostavne stvari, kot so pranje avtomobila lahko postanejo zabavne za vas in otroke, konec koncev šteje le to, da skupaj nekaj počnete, doživljate. Ne pustite, da otroci preskočijo poletje z neprestanim posedanjem pred televizijskim zaslonom ali pred računalniškimi igricami, poskrbite da se bodo brezskrbno zabavali in zares uživali poletje. Pomislite, ne bo več dolgo, ko bodo odrasli in nikoli več ne bodo mogli popolnoma se sprostiti in uživati.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *