Pokrivalo za prikolico

Pokrivalo za prikolico – kako ga namestiti

Ozračje se je shladilo in tudi sezona kampiranja se počasi zaključuje. Nekateri kampisti pustijo kamp prikolice in baldahine postavljene skozi celo leto, drugi jih čez zimo očistijo in pospravijo do druge sezone. Poleg čiščenja in shrambe kamp prikolice,  je dobro poskrbeti tudi za primerno zaščito le-te, pred umazanijo in ostalimi zunanjimi vplivi, ki lahko bistveno poslabšajo stanje prikolice.

Kakšno pokrivalo kupiti?

Obstaja veliko različnih pokrival za prikolico, prav tako pa je velik tudi njihov cenovni razpon. Na voljo so od izredno ugodnih do zelo dragih, toda kakšno pokrivalo za prikolico pravzaprav potrebujete?

Nekateri trgovci vam bodo ponujali vodotesna pokrivala, ki se vam bodo na prvi pogled morda zdela kvalitetna in dobra izbira – vendar ste v zmoti! Pokrivalo za prikolico nikakor ne sme biti vodotesno, saj takšno pokrivalo ni zračno in zato povzroča nabiranje kondenza na površini kamp prikolice, ter s tem poslabšuje stanje kamp prikolice.  Zato vam, v izogib neprijetni izkušnji, predlagamo, da se odločite za nakup pokrivala za prikolico Caravan Guard.

Sedaj veste, kakšno pokrivalo potrebujete za prikolico, vendar je potrebno za ustrezno zaščito kamp prikolice to pokrivalo tudi ustrezno namestiti. Toda, kako?

Ustrezna namestitev pokrivala za prikolico

Da se bo vaše pokrivalo za prikolico ohranilo kar čim dlje ter da bo vaša kamp prikolica zares dobro zaščitena, je priporočljivo, da se med tkanino in streho prikolice ustvari zračna reža, ki prepreči stik med njima. Na streho prikolice namestite debelejše “palice” stiroporja ali kakšnega drugega materiala, ki bo poskrbel, da bo zrak med pokrivalom in prikolico krožil.

Nekateri deli prikolice (sončne celice, antena…ipd.), ki so zelo izpostavljeni soncu lahko dodatno poslabšajo tkanino pokrivala, zato jih ustrezno zavarujte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *