Na kaj ne smete pozabiti pri postavljanju kamp opreme?

Ljudje, ki že dolgo časa kampirajo s kamp prikolico še vedno vsako pomlad ali v pričetku poletja pozabijo na kakšen kos kamp opreme, ki ga bodo potrebovali pri postavitvi predprostora. Nemalokrat se zgodi, da nam še najmanjša stvar, kot je manjkajoči napenjalec vrvice, povzroči nevšečnosti, kar vpliva na dobro postavitev predprostora, ki bo celo sezono stal na istem mestu. V tem prispevku smo se odločili, da vas opomnimo na nekaj ključnih delov kamp opreme in pripomočkov, ki so nepogrešljivi pri postavljanju predprostora oziroma kamp prikolice na vašo parcelo.

 

  • Vrvica in napenjalci vrvice. Tudi najbolj izkušenim kampistom se lahko zgodi, da pozabijo preverit, če imajo s seboj dovolj vrvice za pritrditev predprostora ter majhnih napenjalcev vrvice, ki se lahko izgubijo vsepovsod. Ne pozabite, da je pomembna tudi kakovost vrvice, priporočamo, da se odločite za takšno, ki je UV stabilizirana in ne bo uničena že v mesecu ali dveh.
  • Napenjalne elastike, elastike s kljukico. Majhen del kamp opreme, a vseeno zelo pomemben. Napenjalne elastike se tekom sezone porazgubijo ali uničijo in prav je, da imate kaj takšnih elastik vedno na zalogi, saj vam bodo tako dobro napetost predprostora zavidali tudi najbližji sosedi. Elastike s kljukico so najbolj pomembne pri postavitvi paviljona, saj amortizacija poskrbi, da tudi močnemu vetru navkljub paviljon še vedno trdno stoji na svojem mestu.
  • Klini in palice. Verjetno najbolj osnovni pripomočki za kampiranje, ki jih skoraj ne moremo pozabiti. Vseeno pa je pripročljivo, da ste pripravljeni. Lahko se namreč zgodi, da nas že v prvem tednu doleti večje neurje, ki nam lahko polomi palice in skrivi še tako močne kline.
  • Ostalo. Zgoraj smo našteli nekaj najbolj osnovnih zadev, ki jih potrebujete in jih ne smete pozabite. Poleg tega ne pozabit še na dodatne gurtne z vzmetmi, podporne nogice za postavitev prikolice, silikonski sprej za zadrge ter osnovno sredstvo za impregnacijo, če je le-to potrebno (odvisno od starosti in dotrajanosti platna).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *