Kako se pripraviti na kampiranje?

Kampiranje je zelo zabavno, še posebej, če vas obkrožajo družina in prijatelji. Vseeno pa se je dobro pripraviti, preden se odpravimo na pot, saj bomo tako lahko bolj brezskrbno uživali.

#1 Določite budget

Kot na vsakih počitnicah, je potrebno tudi med kampiranjem paziti, da ne zapravite več, kot ste bili sprva pripravljeni. Če ne boste pozorni lahko končni seštevek močno preseže znesek, ki ste ga sprva planirali. Zato je najbolje že doma razmisliti in določiti budget. Vključite glavne stvari, ki jih potrebujete, kot so prijavnina in stoški v recepciji, denar za hrano in restavracije ter denar za gorivo. Prav tako razmislite o lokaciji, priporočljivo se je nastaniti nekje, kjer je na voljo veliko brezplačnih aktivnosti, kot so na primer pohodništvo, plavanje in mogoče ribolov. Pripravite pa tudi denar za primer kakšnega nepredvidljivega dogodka ali nesreče.

#2 Vzemite s seboj vse potrebne pripomočke in opremo

Da boste sigurno spakirali vse, kar boste potrebovali, predlagamo, da si napišete seznam stvari, ki jih potrebujete in potem samo kljukate kaj imate in kaj še potrebujete.

Nikakor ne pozabite na zdravila, ki jih bodisi jemljete redno, ali zdravila za nepričakovane dogodke – alergije, bolečine, povoje, obliže, sredstva proti mrčesu ipd. Ne pozabite tudi na kremo za sončenje, lahka oblačila, sončna očala in pa tudi kakšne dolge hlače, pulover in vetrovko (ali dežni plašč). Preden odidete, preverite še vaš šotor in tende oziroma predprostor, za kakšne luknje ter ali zadrge delujejo. Če imajo poškodbe jih še pravi čas odnesite na servis! Vzemite tudi tople spalne vreče in dobre napihljive vzmetnice za dodatno udobje. Prav tako pa ne pozabite tudi na toaletni papir, papirnate brisače, in vrečke za smeti.

#3 Hrana

Na podlagi vešga razpoložljivega budgeta se odločite ali boste kuhali sami ali boste jedli zunaj ali kombinacija obojega. Pred odhodom se tudi pozanimajte ali je v kampu, kjer nameravate počitnikovati v bližini trgovina z živili, da vam ne bo treba daleč po hrano. Prav tako ne pozabite na hladilno torbo, kjer boste shranjevali živila. Pazite, da boste vzeli dovolj ledu, da bo hrana pravilno skladiščena in se v hladilni torbi ne bo pokvarila.

#4 Varnost

Med kampiranjem ne pozabite na varnost. Če ste prinesli kuhalnik ali žar za peko, bodite previdni pri uporabi, da se še kaj drugega ne vname v ogenj, ker je sploh poleti, v suhih podnebjih velika verjetnost požarov. Prav tako tudi ne pustite otrok, da se igrajo in tekajo okoli prižganih električnih kuhalnikov, saj se lahko kaj hitro zgodi nesreča. Vse kar imate vrednega zaklenite v avto ali vzemite s seboj v šotor, nikoli ne puščajte zunaj, nikoli ne veste, kje se znajdejo nepridipravi. Če potujete z živalmi, predvsem s psmi, poskrbite da so ustrezno cepljeni, da imajo varnostno ovratnico na kateri je medaljon z vašimi podatki, prav tako pa potrebujete tudi ustrezen dokument za njih.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *