Izbira pravega šotora za kampiranje

Pred nakupom šotora za kampiranje za vas in vašo družino se morate vprašati sledeča vprašanja:

Koliko ljudi bo uporabljalo šotor?
Na trgu namreč obstajajo različni modeli in velikosti šotorov, od šotora za eno osebo do luksuznega šotora za 12 oseb. Tako, da si pred nakupom okvirno izberite velikost šotora, ki jo nameravate kupiti.

Kakšen je namen te opreme kampiranje?
Boste to uporabljali za kampiranje,ekstremne ekspedicije ali samo občasno na kakšnem potovanju? Kakšnim pogojem bo šotor izpostavljen? Vsa ta vprašanja vam bodo olajšala nakup šotora. Priporočamo nakup visoko kvalitetne kamp opreme, ki bo vzdržala pri najbolj ekstremnih pogojih, na katere lahko naletite. Vreme je nepredvidljivo, tako da je boljše kupiti bolj kvalitetno opremo, ki je trajnejša.

Kako pogosto boste šotor uporabljali?
Pred nakupom dobro razmislite, kako pogosto boste šotor uporabljali. Šotori, ki so visoko kvalitetni lahko zdržijo veliko sezon, brez potrebe po kakšnih večjih popravilih.

Koliko vam je pomembna velikost notranjega bivalnega prostora?
Razmislite o notranjem bivalnem prostoru, koliko prostora potrebujete za svojo opremo in kako vam je pomembna velikost spalnice?

Potrebujete lahek šotor? Manjše dimenzije zloženega šotora? Razmislite, zakaj točno boste šotor uporabljali, namreč če boste na dopust odšli z avtomobilom vam teža samega šotora ne predstavlja problema, prav nasprotno je če se boste odpravili z motorjem, kjer je teža in dimenzija zloženega šotora velik faktor pri odločitvi.

Upamo, da so vam ta kratka vprašanja in nasveti pomagali pri nakupu šotora, ki ustreza prav vašim potrebam.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *