Ideje za zabavanje otrok med kampiranjem

Sedaj, ko je poletje v polnem zamahu, se starši pogosto sprašujete, kako zaposliti svoje otroke na družinskih počitnicah. Glede na to, kako močan vpliv ima dandanes tehnologija na naše otroke, se zdi navdušiti jih za aktivnosti v naravi skorajda misija nemogoče.

Z malo planiranja in nekaj ustvarjalnosti jih lahko vključite v aktivnosti, v katerih bodo uživali in ustvarjate spomine, ki vam bodo ostali za celo življenje.

Najprej jih naučite, kako brati zemljevid, tako vam bodo lahko pomagali na poti in vas usmerjali, to jih bo zaposlilo med vožnjo.

Ostale aktivnosti pa so na primer igra “lov na zaklad” in pa razna ustvarjanja v naravi. Tudi raziskovanje okolice mesta, kjer počitnikujete je lahko zanimivo. Zagotovo obstajajo kakšna zanimiva historična dejstva, ki jih bodo zanimala.

Petje pestmi in pripovedovanje zgodb okoli taborniškega ognja, ali pred šotorom, so čudoviti trenutki, ki jih boste skupaj doživeli med kampiranjem. Ko se otroci in starši skupaj zberejo okoli ognja, se pogovarjajo, gledajo zvezdnato nebo, se zbližujejo, delijo in družinske vezi se okrepijo. Vsi tehnološki napredki na svetu se ne morejo niti primerjati z starim dobrim kampiranjem.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *