5 nasvetov za enostavno čiščenje posode v kampu

Nihče ne uživa v čiščenju posode posode niti doma, kaj šele v kampu. Dovolite, da vam predstavimo 5 enostavnih in hitrih načinov kako minimalizirati čiščenje po kuhanju.

Urejena mesta za kampiranje imajo na razpolago v bližini vodo, sanitarije, tuš in smeti. V nekaterih kampih imajo tudi ločen predel, z umivalniki, ki so namenjeni samo za pomivanje posode.

Kjerkoli kuhate – na štedilniku, žaru, odprtem ognju – nasvet številka 1 je, da pristavite zraven še lonec vode, med tem ko kuhate. Zakaj? Da imate pri roki vročo vodo za čiščenje po jedi. Tak način je najenostavnejši in najhitrejši, sledite naslednjim korakom:

1. vroča voda za pranje posode (z kapljico bio detergenta) in

2. spiranje s hladno vodo z merico belila, da se uniči bakterije.

Pripravite si košarico za pomivanje posode. Podobno kot vidite na spodnji sliki. Košara ali zaboj naj vsebuje plastično posodo, kjer boste prali posodo, detergent, gobico, papirnate brisače, kuhinjske cunje in belilo.

Tako je najbolje, saj imate ves čas vse pri roki in na enem mestu, ko boste to rabili. Morebitne ostanke hrane kar hitro odnesite v smeti, tako ne boste tarča raznega mrčesa.

5 nasvetov za enostavno čiščenje posode po jedi

1. Pogrejte vodo v loncu na ognju, med tem ko kuhate obrok.

2. Pripravite si vašo košaro z vsemi pripomočki za kuhanje in čiščenje (kot prikazano na sliki), da bo blizu in dostopna ko jo boste rabili.

3. Počistite takoj po jedi. Ne pusitite, da se hrana zasuši na posodo, saj jo boste tako zelo težko odstranili. Dobro je tudi, da se posodo namoči v vročo vodo že med tem ko jemo, da se med tem časom posoda namaka in jo po jedi samo še splaknemo.

4. Olajšajte si pripravo obrokov in poiščite enostavne recepte za kampiranje, ki vam bodo prihranili veliko časa ter truda in presenečeni boste nad okusno hrano, ki jo boste na tak način pripravili.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *