7 nasvetov za zimsko kampiranje

Imate zelo radi kampiranje, vendar je čakanje na novo sezono naporno? Tehnologija in kamp oprema sta izredno napredovali, tako da je možno in hkrati zelo zaželeno tudi zimsko kampiranje, ki iz leta v leto pridobiva na popularnosti. Če že imate izkušnje s kampiranjem v poletnih mesecih, potem zimski dopust ne bo noben problem. Preberite si teh 7 kratkih, a ključnih, nasvetov, ki vas bodo morda prepričali in hkrati nekaj malega poučili o zimskem kampiranju.

  1. Pričnite tako, da podaljšate letno kampiranje.  Če že kampirate v poletnih mesecih, potem za začetek planirajte dopust že zgodaj aprila ali pozno oktobra in si pridobite nekaj vtisov o tem kako zabavno je lahko jesensko-zimsko kampiranje.
  2. Bodite blizu doma. Za prvo zimsko destinacijo izberite kamp ali naravne površine blizu vašega doma. Lahko se zgodi, da vam nizke temperature ne ustrezajo, in da kupi snega pač niso vaša decemberska želja.
  3. Obroke hrane si pripravite že doma. Priprava hrane je lahko ob nizkih temperaturah in pomanjkanju osnovnih sestavin dokaj zahtevna. Priporočamo vam, da si že doma pripravite raznovrstne obroke, saj je gretje že pripravljene hrane veliko enostavneje in čisto nič manj okusno.
  4. Posvetujte se s prijatelji in “zimskimi” kampisti. Izkušnje iz prve roke so veliko boljše, kot branje spletnih zapiskov o kampiranju v snegu in ledu. Zato poizvedite od vaših prijateljev, kaj si mislijo o zimskem kampiranju ter povprašajte kakšnega kampista, ki že ima izkušnje z zimskih kampiranjem. Tako boste pridobili mnogo koristnih nasvetov in tudi opozoril, na podlagih katerih se lahko še vedno odločite za spremembo načrtovanega dopusta.
  5. Pametno izbirajte oblačila! Vremenska napoved ni vedno točna, zato se kljub ugodnim temperaturam toplo oblecite in s seboj vzemite oblačila, ki so primerna za nizke temperature in dobro odvajajo vlago.
  6. Poiščite si družbo. Zelo pomembno je, da na takšno prvo izkušnje ne greste sami, še posebej če so temperature izredno nizke in se lahko pojavijo kakšne neprijetne izkušnje.
  7. Ne pozabite nekaj naj osnovnejših stvari. S seboj vedno vzemite sledeče stvari, ki so pomembne za vsako življenje v naravi, ne samo za zimsko kampiranje:

Navigacija (mapa ali kompas)

Dodatna oblačila

Luči, svetilke

Prva pomoč

Vžigalice ali vžigalnik

Hrana in voda

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *