5 nasvetov za boljše spanje v šotoru

Večina ljudi navadno spi v zaprtih prostorih, v tišini, obdani s številinimi blazinami ter odejami. Spanje med kampiranjem pa pomeni, da noč preživite v oddaljenem kraju, daleč od razkošnega domačega udobja. Čeprav je preživljanje časa v naravi super, je to veliko težje v kolikor ste neprespani. V ta namen smo za vas pripravili pet nasvetov, ki vam bodo pomagali do boljšega spanca v šotoru.

 

 1. Izberite pravo spalno podlogo
  Na tržišču je na voljo velika izbira spalnih podlog in blazin za kampiranje s šotori. Katerikoli izdelek izberete se prepričajte, da je pakiranje majhno in se enostavno napihne oziroma razstavi. Spalne podloge in blazine vas ločijo od trdih tal, zato izberite dobro oblazinjeno ter udobno. Če imate v avtu dovolj prostora, s seboj vzemite tudi vzglavnik, saj lahko naredi veliko razliko v udobnosti spanca.
 2. Obvladujte hrup
  Nekateri kampisti obožujejo zvoke narave in tako tudi lažje zaspijo, medtem ko drugi ne prenesejo zvoka ptic in žuželk. V primeru, da teh zvokov ne prenašate, si s seboj na kampiranje vzemite ušesne zamaške ali zaspite s slušalkami na katerih se predvaja vaša najljubša glasba. Tako boste lahko kvalitetno zaspali, brez da bi vas motili zvoki narave.
 3. Nadzorujte temperature
  Tudi poleti se lahko dogodi, da so noči mrzle, zato si že pred odhodom na kampiranje podrobno oglejte vremensko napoved za vašo destinacijo in spakirajte primerna oblačila. Preverite, če je spalna vreča narejena za pravo temperaturo, v primeru da ni, si lahko pomagate z dodatnimi odejami. Dober nasvet je tudi uporaba tople vode za dodatno ogrevanje spalne vreče. Preden boste odšli spat zavrite vodo, jo počasi nalijte v 1,5L plastenko, zaprite in namestite v vašo spalno vrečo. Topla voda bo prijetno ogrela vašo spalno vrečo.
 4. Iztrošite se
  Spanje v šotoru je veliko boljše po dolgem dnevu pohajkovanja, ribarjenja ali kolesarjanja, kot če cel dan preživimo sede ob dobri hrani in pijači. Če boste izmučeni boste tudi lažje in boljše zaspali.
 5. Ohranite suh šotor
  Nič ne naredi spanja v šotoru bolj neprijetnega, kot da se šotor znajde v luži. Ne tvegajte in s seboj vedno vzemite vodotesno cerado, saj nikoli ne veste kdaj bo šiv popustil ali impregnacija odpadla. Kampiranje ni nikoli zabavno, če ste mokri, zato ohranite suh šotor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *